4G – mai aproape

Iata ca 4G mi-a stirnit si mie interesul…Probabil la multi apare un semn de intrebare, ce mai e si asta, o fi ceva aditional la 3G, o varianta imbunatatita….???

Intrebarea: Ce reprezinta 4G?

Tehnologia 4G-mai este numita si a patra tehnologie, care oferi posibilitatea utilizatorilor de a transfera date, informatii la o viteza net superioara la ceea ce este la moment 3G. Astfel si calitatea apelurilor video va fi una mult mai buna, precum si a filmelor, posturilor TV vizionate de pe net direct pe telefonul mobil. Eu nefiind informatician/tehnician de profesie nu o sa ma arunc acum in detalii tehnice. Ceea ce am inteles eu am descris mai sus.

Acum sa deschid paranteze de ce vorbesc la viitor si totodata la trecut cind abodez, sintagma 4G (da sintagma caci asa mi se pare mie ca ar fi mai potrivit). Asa deci….pe 11 iulie curent am avut o ocazie placuta de a merge la „testarea 4G” (varianta demo) in Republica Moldova, organizata de catre Compania Orange, fapt pentru care zic multumesc (iata de ce vorbesc la trecut)! Data exacta cind va fi disponibila aceasta tehnologie publicului larg nu se cunoaste inca (iata de ce vorbeam la viitor), s-a stipulat un termen de 6-12 luni de catre reprezentantii companiei.  

Aceasta testare Compania Orange a organizat-o intr-un mod mai deosebit, ceva diferit de varianta traditionala. Astfel totul a inceput cu o conferinta de presa la care teoretic au fost enuntate posibilitatile tehnologiei de virf (nimic deosebit pina aici), apoi insa a urmat aspectul practic, unde fiecare doritor putea „testa” vizualizind live TV in HD/3D cu ajutorul unor ochelari speciali pentru a aceasta, similar ochelarilor pe care le utilizam in cinematografe la vizualizarea unui film in format 3D, insa muuuult mai performanti daca asi putea sa-i numesc asa. Evident am imbracat si eu acesti ochelari si am vizualizat si eu ceva secvente live TV in HD/3D, ceea ce asi putea spune e ca calitatea imaginii m-a lasat placut impresionata, viteza de descarcare a fisierelor video pentru HD TV era atit de mare incit nu era nici o diferenta daca priveai un post TV obisnuit…., fara „blocaje”, „stop cadru” in descarcarea fisierelor de pe net cu care ne pierdem nervii. Speram ca varianta 4G ce va deveni „clasica” utilizatorilor de telefonie mobila va fi la acelasi nivel ca si varianta demo. In ceva timp cred ca 4G va deveni o tehnologie care se va bucura de un mare succes in rindul utilizatorilor de telefonie mobila, in special prin utilizarea apelurilor video.

Iata am zis si eu cite ceva despre 4G

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s